Περιληπτικά είναι :
- Η δημιουργία σπορείου και η σπορά ρίγανης σε αυτό.
- Η μεταφύτευση από το σπορείο στις εκτάσεις γής.
- Το διάστημα ανάπτυξης της ρίγανης.
- Η παραγωγή.
- Η επεξεργασία.
- Το ξεκίνημα της καλλιέργειας αρχίζει με την δημιουργία σπορείου και την σπορά ρίγανης σε αυτό. Σκοπός είναι να αναπτυχθεί ο σπορός με αποτέλεσμα την δημιουργία ρίζας. Οι καιρικές συνθήκες παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό το κομμάτι της καλλιέργειας, καθώς απαιτείται ζέστη και υγρασία για την καλύτερη και ποιοτική ανάπτυξη τους.
- Το επόμενο στάδιο είναι η μεταφύτευση από το χώρο του σπορείου σε εκτάσεις γης (χωράφια) και εκεί συνεχίζει την ζωή του πλέον σε μορφή θάμνου η ρίγανη.
- Στην συνέχεια δεν απαιτείται τίποτα παραπάνω από την παρατηρητηκότητα. Σημαντικό κομμάτι σε αυτή τη φάση είναι να παρατηρεί ο αγρότης το φυτό ώστε να διαπιστώσει πιθανόν ατέλειες ή λάθη και να τα αποκαταστήσει.
- Η καλλιέργεια κλείνει με την παραγωγή. Αφού πλέον ο αγρότης έχει κάνει όλα τα προαπαιτούμενα, ετοιμάζεται για το κόψιμο της ρίγανης έτσι ώστε να προχωρήσει στην επεξεργασία.
- Η επεξεργασία αποτελεί το τελευταίο κομμάτι με το οποίο ο αγρότης-παραγωγός μπορεί να διαθέσει στην αγορά το προϊόν του.